Les ganes de Minipop s’apoderen dels jardins i l’auditori del Camp de Mart

Tot el que cal saber pel Minipop Sant Magí 2021
19 agost, 2021
El Minipop estrena la primera edició de Tardor amb la il·lustradora Alicia Caboblanco i la cantant Carlota Flâneur
22 novembre, 2021
Mostrar tot

Les ganes de Minipop s’apoderen dels jardins i l’auditori del Camp de Mart

El Minipop Sant Magí, satisfet d’haver recuperat l’essència del festival: els tallers creatius i les activitats familiars
Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer van captivar el públic repassant el repertori més clàssic de Love of Lesbian

 

Tarragona tenia moltes ganes de Minipop. Així ho ha demostrat l’èxit de l’onzena edició del festival, on el públic ha omplert el Camp de Mart de música, cultura, tallers i estones en família. Després de l’edició del 2020, que va ser format reduït a causa de la pandèmia i només es van poder celebrar els concerts, l’organització del Minipop Sant Magí se sent satisfeta d’haver pogut recuperar els tallers i activitats.

El festival, que aquest any ha quedat integrat dins del programa de les festes de Sant Magí de Tarragona, va arrencar dissabte amb dues activitats descentralitzades. Al matí va estrenar la Placeta del Refugi del Port de Tarragona amb dos tallers de molinets de paper i d’instruments musicals de cartó i jocs d’aigua per refrescar-se de la calor de l’agost.

A la tarda, la música i el ball van ser els protagonistes d’una sessió de Silent Disco al Cós del Bou, amb la col·laboració de Shiva Music i Club Vinil Tarragona. Els participants van poder ballar per bombolles de convivència en un espai delimitat, escoltant la música en silenci pels auriculars sense molestar els veïns.

I diumenge va ser el dia fort del Minipop Sant Magí, on totes les activitats es van centralitzar al Camp de Mart. L’equip del Minipop va transformar els jardins en miniespais, sota la immillorable situació a tocar de la muralla romana, que van acollir una vintena de tallers i activitats per a tots els gustos i edats.

Els participants van xalar amb el teatre amb la Cia Toc de Gresca, van explorar diferents tècniques de dibuix i pintura, crear una composició vegetal amb cactus i suculentes, van aprendre a fer de fotògrafs durant les proves de so dels grups, van descobrir més sobre l’artista que ha inspirat la imatge del festival d’enguany, Mark Rothko, mentre que els més petits jugaven i exploraven a l’Espai Nadó de les Tecletes. Tot plegat, comptant amb la col·laboració d’artistes i entitats de la ciutat de Tarragona i de tot el territori, com l’Espai Nautilus, Creu Roja, o la Banda Unió Musical de Tarragona.

Tots els tallers i activitats es van dur a terme amb control d’aforament o amb reserva prèvia. «La gent en tenia moltes ganes. Hi ha un públic molt fidel que demanava tornar a viure un Minipop el més normal possible», afirma la directora del Minipop, Núria Serrano.

 

El Minipop gaudeix d’un concert únic amb els Love of Lesbian en format acústic

Els concerts van arrencar amb el tarragoní Albert Jordà, i el públic del Minipop va poder sentir per primer cop en directe el seu últim single, «Obre els ulls» estrenat el passat mes de maig. A continuació va ser el torn de The Crab Apples que amb l’energia de les cançons de «Crap» van deixar els assistents amb ganes de més.

Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer van captivar el Camp de Mart repassant el repertori més clàssic i brillant de Love of Lesbian, en format trio. Un petit parèntesi en la seva frenètica gira va permetre gaudir de cançons recuperades en un concert únic pel Minipop.

Finalment, el pop àcid i crític de Joan Colomo va tancar els concerts de l’onzena edició del festival. El santceloní va presentar el seu últim àlbum, «Disc trist».

 

«Minipop tot l’any» i Minipop 2022

«Les activitats descentralitzades ens han demostrat que Tarragona té molts racons que fàcilment poden convertir-se en escenari», explica Núria Serrano. Des de l’organització ja estan movent fils per aconseguir que el «Minipop tot l’any», amb  «esdeveniments on es combinin actuacions musicals de petit format amb un artista plàstic, visual o literari».

Així mateix, des d’aquest mateix dilluns el Minipop ja està treballant per trobar la nova ubicació del Minipop 2022, esperant poder tornar al format habitual: el primer cap de setmana de juny en algun espai emblemàtic de la ciutat.

El Minipop Sant Magí ha comptat amb el suport institucional de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de Port de Tarragona. A més, el festival compta amb i el patrocini de Repsol, Estrella Damm, Toyota Autoforum, Basf, l’Espiga d’Or, la Martina Kids & Us.

 

Podeu veure les fotos del festival al nostre perfil de Facebook.