El Minipop Sant Magí recupera l’Espai Tallers Creatius amb setze propostes per a petits i grans

Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer repassaran els grans èxits de Love of Lesbian en un concert únic al Minipop Sant Magí
19 Maig, 2021
Toyota Autoforum se suma a la família del Minipop!
9 Juliol, 2021
Mostrar tot

El Minipop Sant Magí recupera l’Espai Tallers Creatius amb setze propostes per a petits i grans

El 22 d’agost, durant tot el dia, els Jardins del Camp de Mart acolliran les diferents activitats pensades per a totes les edats

El taller propi del Minipop girarà al voltant de la figura i obra de Mark Rothko, qui ha inspirat el cartell d’enguany

Una de les novetats és un taller de divulgació científica marina, a càrrec de Plàncton Diving

Els patrocinadors Toyota i Martina Kids & Us també han preparat les seves propostes per aprendre més sobre medi ambient i la llengua anglesa

 

El Minipop Sant Magí del 2021 no només tindrà molta música, sinó que recupera un dels segells ‘Minipop’: l’Espai Tallers Creatius. Sota la coordinació de la Laia Marín, i després que l’any passat la situació sanitària fes difícil la seva celebració, enguany el festival ha estat treballant per poder tornar a organitzar una selecció de tallers i activitats que complementaran el cartell del pròxim 22 d’agost al Camp de Mart de Tarragona.

Així, el festival sortirà de l’Auditori i es desplegarà per tots els Jardins del Camp de Mart, amb setze propostes de tallers ideats i dinamitzats per artistes de diverses disciplines, que compartiran una experiència creativa amb petits i grans. Les activitats estan pensades tant per als més petits, com per als adolescents i també pels adults, i s’hi trobaran propostes d’il·lustració i collage, jardineria, música, plantes aromàtiques o fotografia.

Una de les novetats d’enguany és un taller de divulgació científica marina, que ens oferirà Plàncton Diving, on els participants interpretaran la vida marina a través de les diferents restes que podem trobar fàcilment a la platja. Pel que fa al taller propi del Minipop, girarà entorn a la figura i obra de l’artista Mark Rothko, amb qui la dissenyadora Eva Jolis es va inspirar per al cartell del Minipop Sant Magí 2022.

Com és habitual al Minipop, també hi haurà l’Espai Nadó, el raconet emblemàtic de Tecletes dedicat als més remenuts, així com un espai de joc lliure inspirat en l’exitós projecte de l’associació que ha dut a terme aquesta primavera, la ParcQuinta del Parc de la Ciutat.

Els patrocinadors del Minipop Sant Magí, Toyota AutoForum i Martina Kids&Us, també han preparat els seus propis tallers. Grans i petits aprendran més sobre reciclatge i medi ambient i sobre la llengua anglesa d’una manera creativa, lúdica i divertida.

 

Quatre tallers d’il·lustració per aprendre diferents tècniques creatives

A l’apartat d’il·lustració hi serà l’AIT (Associació d’Il·lustradores de Tarragona), que han preparat un taller exprés d’estampació. A més, la il·lustradora Mimi Sendra Gavaldà ensenyarà la tècnica per aprendre a dibuixar un personatge. Per la seva banda, l’il·lustrador tarragoní Octavius proposarà construir un petit veïnat a través de casetes fetes amb material reciclat. El dissenyador i creador Marc Volpini farà imaginar mons de paper amb la tècnica del collage. Finalment, l’Espai Nautilus explicarà com fer un autoretrat amb diferents tècniques plàstiques.

També hi haurà tallers relacionats amb el món de les plantes, amb la Silvestrina, que aproparà els participants al món de les plantes aromàtiques per acabar elaborant uns coixinets relaxants que ens ajudaran a dormir millor. I I l’Hort you – Ecoagricultura urbana portarà una proposta per elaborar una composició vegetal a través dels cactus i les suculentes.

 

Les entitats i associacions tarragonines, al Minipop Sant Magí

Les entitats que enguany també participaran amb un taller seran l’Associació Medioambiental La Sínia, amb la qual s’elaboraran saquets d’infusions, i l’Associació Escola de música de la BUMT (Banda Unió Musical de Tarragona), que proposarà un taller de construcció d’un instrument similar a un xilòfon fet amb aigua.

Tampoc no hi faltaran tallers d’àmbit social, com els de la Creu Roja Tarragona, que des del seu Departament de Joventut oferirà tallers a l’entorn de les joguines educatives i l’alimentació saludable. També hi serà el col·lectiu de fotògrafs implicats amb Tarragona i que formen part important del teixit cultural i documental de la nostra ciutat,PhotoKm0, que farà viure la música a través de la càmera.

En funció de l’evolució epidemiològica i segons quines restriccions sanitàries estiguin vigents, l’organització decidirà quin tipus d’inscripció prèvia caldrà fer per a realitzar el taller. La informació es donarà les setmanes anteriors al Minipop Sant Magí 2022 per a poder coordinar els tallers amb antelació.

 

Els tallers creatius del Minipop Sant Magí 2021

Podeu consultar tota la informació a la pàgina dels Tallers Creatius.

1. Cactus Minigarden

I l’hort you – ecoagricultura urbana

T’agrada la jardineria? Fes la teva composició veg
etal a través dels cactus i les suculentes amb gots de vidre, que podràs tenir al costat de l’ordinador (o al racó que prefereixis). En acabar, decoraràs la teva creació amb petites pedres de colors.

Slow +10 anys

 

2. Espai Aigua Musical

Associació Escola de música de la BUMT

L’ Associació Escola de música de la BUMT ens proposa un taller de construcció d’un instrument similar a un xilòfon fet amb aigua. Amb gots de vidre i diferents quantitats d’aigua i tints de colors, podreu crear les diferents notes musicals de l’escala de Do Major. El taller clourà amb una cançó seguint els colors d’una partitura.

Fast 5 -11 anys

 

 

3. Dibuixa el teu artista preferit

Mimi Sendra Gavaldà

Vols aprendre a dibuixar el teu personatge preferit? La il·lustradora Maria del Mar Sendra amb llapis de dibuix ens ensenyarà a definir les figures geomètriques i les línies més importants, i després omplireu les il.lustracions amb llapis de colors.

Slow 5 – 13 anys

 

 

4.Taller d’estampació

Associació d’Il·lustradores de Tarragona

A l’estand de l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona trobareu un taller express d’estampació on podreu il·lustrar la vostra postal del Minipop amb tota mena de tampons i de colors.

Fast – Exprés nens i adults

 

 

5. Sketching

Associació d’Il·lustradores de Tarragona

Membres de l’AIT il·lustraran diversos racons del festival. Busqueu-los!

 

 

 

6. Casetes i altres caixetes

Octavius

L’il·lustrador tarragoní Octavius ens proposa construir una caseta a partir de materials reciclats i molta imaginació, pintant, retallant i enganxant. A continuació ens farem una foto amb les casetes d’un petit veïnat. T’hi animes?

Fast 5 – 11 anys

 

7. Taller pictòric d’autoretrats

Espai Nautilus

Els artistes de l’Espai Nautilus t’explicaran com fer-te un autoretrat amb diferents tècniques plàstiques. A continuació es mostraran en un format exposició durant tota la tarda.

Slow 3 – 12 anys

 

 

8. Creant mons de paper

Marc Volpini

En aquest taller descobrirem la tècnica del collage. Retallarem i enganxarem parts de revistes, diaris i altres materials i les combinarem per fer realitat divertits nous mons imaginaris. Desenvoluparem la creativitat i la imaginació, i explorarem els conceptes de forma, color i composició.

Slow 6 – 12 anys

 

9. Saquets d’infusió amb herbes aromàtiques

La Sínia

L’Associació La Sínia ens ensenya a elaborar saquets d’infusions amb herbes aromàtiques.

Slow +5 anys

 

 

 

10. La màgia del son

La Silvestrina

Coneixerem l’ofici de les herbolàries i remeieres i les bruixes, i ens aproximarem a les plantes aromàtiques del nostre entorn, posant a prova els sentits, les olorarem per descobrir els seus aromes i propietats. Amb l’ajuda d’un morter i les mans, elaborarem uns coixinets relaxants que ens ajudaran a dormir millor, perdre pors i sentir-nos tranquils a la nit.

Slow +3 anys

 

11. Taller sobre joguines educatives i alimentació saludable

Creu Roja Tarragona

Des del Departament de Joventut de Creu Roja Tarragona portaran un taller al voltant de les joguines educatives i per conèixer una mica més sobre l’alimentació saludable.

Públic familiar

 

 

12. Taller creatiu tot practicant anglès

Martina Kids & Us

Parlar noves llengües és fàcil amb la Martina. La seva metodologia innovadora fa que l’aprenentatge d’un nou idioma es converteixi en una aventura divertida i senzilla. Al Minipop ens en faran un tastet mentres fem aflorar la nostra creativitat. Perquè tenim tot un univers per descobrir. Parla llengües i Parla amb el Mon.

 

 

13. Taller sobre reciclatge i medi ambient

Toyota Autoforum

Amb el seu compromís amb el medi ambient, des de Toyota Autoforum oferiran un taller on aprendrem a fer creacions artístiques amb diversos materials reciclats.

 

 

 

14. Viu la música a través de la teva càmera

PhotoKm0

Vols convertir-te en fotoreporter/a i veure com es preparen els grups abans del concert? PhotoKm0 ens dona les pautes per fer les millors fotografies durant les proves de so. Les millors imatges seran publicades a les xarxes socials del festival. Recorda portar la teva càmera!

 

 

15. Taller Mark Rothko

Minipop

L’artista Mark Rothko és un dels màxims representants de l’abstracció americana, i la seva obra ens va inspirar a l’hora de dissenyar el cartell del Minipop Sant Magí d’enguany. Pinzells en mà, coneixerem més sobre Rothko amb un taller al voltant de la seva figura i obra.

 

 

16. Descobreix les restes marines!

Plàncton Diving

Vine a interpretar la vida marina a través de diferents restes que es poden trobar fàcilment a la platja. Descobriràs què s’amaga als nostres fons marins i coneixerem a quin organisme poden pertànyer aquestes restes.

Fast +4 anys