Quina és la nostra inspiració?
3 Febrer, 2019
El Minipop busca artistes pel seu espai de tallers creatius
4 Febrer, 2019
Mostrar tot

Un homenatge a Yayoi Kusama

La dissenyadora Eva Jolis s’ha inspirat en l’obra de la japonesa Yayoi Kusama per crear la imatge gràfica del Minipop 2019, que inundarà de punts de colors tota la instal·lació del passeig de les Palmeres.

D’aquesta manera, el festival ret homenatge a la figura i obra d’aquesta versàtil artista i escriptora contemporània, nascuda el 1929 a Matsumoto. Kusama és una precursora dels moviments de l’art pop, el minimalisme i l’art feminista, a més de ser una gran influència per als seus contemporanis Andy Warhol i Claes Oldenburg.

Després de deixar l’escena de l’art novaiorquès a principis de la dècada de 1970, la seva obra va quedar en l’oblit, però actualment és reconeguda com una de les artistes més importants i una veu molt destacada de l’avant-garde.

Al llarg de la seva carrera, Yayoi Kusama ha treballat amb una gran varietat de disciplines artístiques, incloent la pintura, el collage, l’escultura, l’art performance i les instal·lacions, des d’on exhibeix el seu interès temàtic en la psicodelia, la repetició i els patrons.

L’artista parteix del punt com a concepte artístic, que és la base de tota composició plàstica. És l’element d’expressió plàstica més elemental i petit. El punt i la seva infinita reproducció remeten a l’essència del minimalisme i l’abstracció de l’art conceptual.

La dissenyadora Eva Jolis s’ha inspirat en l’obra artística de Kusama però també en el seu pensament. Per l’artista japonesa, «els punts són sòlids infinits. Són una manera de vida. Sol, lluna, estrelles són centenars de milions de punts. Cada ésser humà és també un punt. Els punts no poden existir per si mateixos, només poden existir quan es reuneixen uns amb altres».

Per Jolis, aquesta frase defineix perfectament el Minipop. «Penso que per separat som persones extraordinàries que fem coses interessants, però quan unim esforços i passió per difondre la cultura, les possibilitats del que podem arribar a crear es multipliquen fins a l’infinit», assegura la dissenyadora.

* Si bé el festival s’inspira en el treball de Kusama, en cap cas l’artista o la Fundació Yayoi Kusama ha participat en la instal·lació ni té cap mena de relació amb el festival.

* Although the festival is inspired by the art of Yayoi Kusama, in any case the artist itself or the Kusama’s Foundation are  not involved in this project or do not have any relation with the festival”