El Minipop i el REC es tornen a unir per oferir la secció de cinema familiar MiniREC

Tecletes organitza el concert familiar de la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona
12 Setembre, 2018
El Minipop es queda al Passeig de les Palmeres de Tarragona
16 Gener, 2019
Mostrar tot

El Minipop i el REC es tornen a unir per oferir la secció de cinema familiar MiniREC

El cicle es concentra el cap de setmana 1 i 2 de desembre amb propostes premiades en diversos festivals que arriben per primer cop a Tarragona

L’objectiu de la programació, que es portarà a terme al Teatret del Serrallo, és acostar el cinema d’autor a tots els públics

Les pel·lícules seleccionades posen la mirada a realitats d’arreu del món i aniran acompanyades de debats i tallers amb segell Tecletes

Minipop + REC = MiniREC. El dos festivals de Tarragona han tornat a sumar coneixements i experiència per acostar el millor cinema d’autor a tots els públics. Els dies 1 i 2 de desembre la segona edició del MiniREC obrirà el festival REC 2018 amb una programació compacta concentrada durant el primer cap de setmana.

Gaudir duna bona pel·cula, parlar amb el director i participar em un taller cinematogràfic ideat per Tecletes són algunes de les activitats que inclou el MiniRec d’enguany. A més, com a novetat, la seu de les projeccions familiars es trasllada al Teatret del Serrallo, lequipament cultural del barri marítim de Tarragona que sha convertit en un dels emplaçaments imprescindibles de les cites culturals de la ciutat.

La segona edició del MiniREC creix en nombre de pel·lícules i convida al públic a conèixer la mirada de creadors d’arreu del món. Són propostes premiades en festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com a autèntiques finestres per mostrar el món que ens envolta.

Les cinc pel·lícules seleccionades i la sessió de curtmetratges ens portaran a Roma, París, Lapònia, el Japó, Afganistan o un petit poble de Kenya a través de la mirada de superherois de carn i ossos. Viatges en el temps, Santa Claus desubicats, escapades i aventures i la vida en un camp de refugiats configuren lunivers del MiniREC 2018, que també tindrà tallers relacionats amb les pel·lícules i debats amb algun dels seus protagonistes.

Seguint la filosofia del Minipop, l’objectiu del MiniREC no és tant programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure, dins del conjunt de la programació del festival, pel·cules que apropin el món adult i linfantil, que comparteixen històries i experiències. «El cicle vol aconseguir que adults i petits gaudeixin conjuntament del festival, s’endinsin dins de l’univers del cinema i, en definitiva, visquin i comparteixin la cultura entre diferents generacions», explica la directora del Minipop, Núria Serrano.

La primera projecció de dissabte 2 de desembre a la tarda serà la pel·lícula japonesa «Mirai» que ens descobrirà les emocions de ser el germà gran. La segona és africana, es diu «Supa Modo», parla de super-heroïnes i va acompanyada d’un taller.

El matí del diumenge començarà amb una selecció de curs d’animació sense diàleg pels més petits de la casa i continuarà amb una sessió vermut d’una història de supervivència protagonitzada per una nena afganesa i nominat a l’Oscar a Millor Pel·cula d’Animació als Oscars 2018.

A la tarda primer es projectarà la producció francesa «Santa Claus & CiA», que la crítica a definit com una comèdia familiar nadalenca divertida i commovedora, i després l’estrena a Espanya de la pel·lícula italiana «Girl in fight”, que parla de les aventures d’una jove que s’escapa a Roma en busca del seu propi camí.

El MiniREC és un projecte de Minipop-Rusc i Play Acció Cultural, que compta amb la col·laboració de l’associació de mares de Tarragona Tecletes.

 

Resum de la programació del MiniREC 2018

DISSABTE 1 DE DESEMBRE:

16:30 h: MIRAI (+ 6 anys)

17:30h: Tallerper herois- Supa Modo

18:30h: SUPA MODO (+ 8 anys)

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE:

11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

12 h Sessió vermut. BREADWINNER

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA

18.30 h GIRL IN FLIGHT (+ 8 anys)

 

Preu sessions MiniRec:

61 adult + 1 infant (menors de 12 anys)

6Majors de 12 anys i adults

3Tallers

Informació sobre les pel·lícules

 

Dissabte 1 de desembre:

 

16.30 h: Inauguració cicle MiniREC: MIRAI (+ 6 anys)

Un jardí secret ens permet viatjar en el temps i conèixer als nostres avantpassats de la mà de la nostra germana del futur. Una pel·cula sobre la gelosia, lamor i les diferents generacions, tendre i real amb pinzellades de fantasia i imaginació. MIRAI ens descobreix les emocions de ser el germà gran.

Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la preestrena d’una pel·lícula de factura japonesa, que compta amb una animació delicada i preciosista, que ha estat premiada als festivals de cinema de Donosti i Sitges i que també ha rebut la nominació a Millor Llargmetratge al Festival d’Annecy.

Tràiler: https://www.hollywoodreporter.com/video/mirai-mirai-my-little-sister-trailer-1115955

 

17.30 h Taller superherois- SUPA MODO

18.30 h: SUPA MODO (+ 8 anys)

Aquesta és una pel·cula que parla sobre la maternitat, sobre la mort imminent, però que és sobretot un cant a la vida, que ens parla d’heroïnes i carregada democions i que ens transporta a una petita població de Kenya on tots els habitants acaben essent els protagonistes reals.

La pel·lícula ha rebut diverses distincions en l’àmbit internacional, entre les quals destaca l’Ós de Vidre per millor llargmetratge al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2018.

Tràiler: https://vimeo.com/256094409

 

Diumenge 2 de desembre:

 

11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

Curtmetratges sense diàleg, seleccionats per Yvonne Van Ulden, fundadora del Festival KLIK d’Amsterdam i programadora especialitzada en cinema infantil i familiar. Aquesta és una sessió que farà gaudir als més petits de la casa i que els ajudarà a introduir-se dins el món audiovisual i compartir la màgia de les primeres vegades.

12 h: BREADWINNER – Primera Sessió Vermut del Festival REC 2018

Parvana és una noia d’onze anys que viu a la capital de l’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. En ser el seu pare detingut, els membres de la família es queden sense recursos i, pel fet que les dones tenen prohibit guanyar diners, decideixen transformar a Parvana a un noi per poder treballar.

“Es tracta d’una història de supervivència quotidiana que desperta el cor i dispara la imaginació”, així defineix la crítica aquesta història que compta amb l’actriu Angelina Jolie com a productora executiva i amb les veus de Soma Bhatia, Saara Chaudry, Laara Sadiq i Kane Mahon, entre altres.

El film ha estat nominat a l’Oscar a Millor Pel·cula d’Animació als Oscars 2018 i també ha tingut participacions exitoses a diversos festivals de tot el món.

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=yQBQw-Bh1pg

 

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA

Amb la ciutat de Pars com a teló de fons, viurem les aventures d’un Santa Claus que ha de trobar vitamina C per curar els follets constipats i així tenir totes les joguines a punt de cara a la nit de Nadal. Una pel·cula divertida i 100% familiar que ens prepara per a les festes que vindran.

Aquesta serà una bona ocasió de veure la preestrena d’aquesta producció francesa, que compta amb les aparicions d’Alain Chabat (també director de la producció), Audrey Tatou, Pio Marmai, Goldshiteh i Bruno Sancces. La crítica l’ha definit com “una comèdia familiar nadalenca divertida i conmovedora, que provoca un somriure des de primer moment fins al final”.

Tràlier de la pel·lícula: https://youtu.be/NnVXfBP-_D4

 

18.30 h: GIRL IN FLIGHT (+ 8 anys)

Una escapada, un nou món que sobre. Noves realitats, complicitats i una Roma desconeguda. El pas a ladolescència, lamistat i la lluita contra els estereotips. Aventures per uns i quotidianitats pels altres i, de fons, destaca la relació amb els pares i la família en una etapa de reafirmació de la pròpia identitat.

La directora d’aquest film, premiat com a Millor Pel·cula Estrangera al Woodstock Film Festival 2017 i que s’estrena a Espanya amb aquesta projecció és Sandra Vannucchi. La pel·lícula compta amb les actuacions de Donatella Finocchiaro, Filippo Nigro, Lisa Anderozzi.

La projecció a Tarragona de GIRL IN FLIGHT continua un exitós recorregut per diversos festivals; Sarajevo Film Festival, el Giffoni Film Festival, Cinekid Film Television and New Media Festival for Children Amsterdam, Filmfest München i Luxemburg City Film Festival.

Tràiler: https://vimeo.com/288947668