El Minipop triomfa i es converteix en un festival de pop independent de referència

La festa major del Minipop ha començat!
6 Juny, 2015
Mega-àlbum del Minipop 2015
9 Juny, 2015
Mostrar tot

El Minipop triomfa i es converteix en un festival de pop independent de referència

Entre el públic hi havia algunes cares conegudes d’artistes i programadors atrets pel cartell musical

També destaca una major afluència de famílies de fora del Camp de Tarragona en aquesta cinquena edició

El festival de música i cultura per totes les edats s’ha consolidat i aquest juliol se’n podrà fer un petit tast al Portal Blau de l’Escala

davidcaraben

Foto: Rosa Rovira

El Minipop ha triomfat i s’ha convertit en un festival de referència en els àmbits del pop independent i del públic familiar. Ho demostra, entre altres indicadors, l’interès que ha despertat la cinquena edició del festival entre músics, programadors i mitjans de comunicació, que han valorat la proposta del Minipop i no se l’han volgut perdre.

Entre les prop de 4.000 persones que s’han posat la polsera, hi havia cares conegudes com Guillem Gisbert, de Manel; Miquel Àngel Landete, de Sènior i el Cor Brutal, o Joan Reig, dels Pets, atrets per un cartell musical que combina artistes de prestigi amb noves descobertes.

A més, fins i tot han vingut organitzadors d’altres festivals, com les Formiguetes de Benicàssim, que s’emmirallen en el Minipop, o el Portal Blau de l’Escala, que aquest juliol inclourà un petit tast del Minipop.

La directora del festival, Núria Serrano, també ha destacat l’afluència de nombroses famílies de fora del Camp de Tarragona. “Hi havia persones de punts com Andorra o de València, que han recorregut més de 200 quilòmetres per arribar al passeig de les Palmeres i s’han allotjat a càmpings i hotels de la ciutat”, ha afirmat Serrano. “El festival ja forma part de la ciutat, on la gent se’l sent molt seu, però també es va escampant i cada vegada tenim més gent aprofiten per passar un cap de setmana a Tarragona”, ha explicat.

nens

Foto: Rosa Rovira

I tan ben acompanyat, el festival ha celebrat el seu cinquè aniversari amb 8 concerts exquisits, 4 djs de luxe, 18 tallers molt creatius, cinema, teatre i una estrena espectacular del nou espai de dansa.

L’ànima del festival és la zona de concerts, on enguany s’hi ha concentrat un nombrós públic. El director musical, Lluís Gavaldà, l’ha qualificat d’èxit rotund i ha destacat que enguany també s’hi ha afegit moltes persones que estan rondant la trentena i no tenen fills però que no els importa compartir espai amb diferents generacions. “La idea del Minipop és tan simple i revolucionària a la vegada com fer un festival equiparable a nivell de tria musical a qualsevol altre de Catalunya de pop independent català i traslladar-lo a un horari que no sigui un handicap per ningú, tingui l’edat que tingui”, ha afirmat Gavaldà.

Foto: Rosa Rovira

Foto: Rosa Rovira

Fent un repàs als tres dies, el director musical ha explicat que divendres les Rombo van seduir els assistents amb la seva frescura, després de la canya d’Ivory i la psicodèlia de Trau. Dissabte va ser apoteòsic amb David Carabén com a punt d’inflexió. Abans, Copa Lotus va tenir el difícil paper d’obrir foc i van fer moure el públic des del primer moment i la delicadesa de Xavi Alías va ser una gran descoberta. Núria Graham va haver de lluitar contra els elements del futbol i va guanyar amb una veu encantadora. Després del partit, el concert gloriós de The Seihos, amb samarreta del Barça inclosa, va ser una cloenda excepcional.

Minipop2015 1297

Foto: Rosa Rovira

I avui diumenge, Anna Roig, que l’any passat va venir de públic, ha fet de posa-discs per primera vegada a la vida i ens ha regalat una preciosista selecció de cançons franceses per un vermut a l’ombra de les palmeres.

La major part dels artistes no només han pujat a l’escenari sinó que s’han quedat a gaudir del Minipop i han celebrat que Tarragona tingui un festival d’aquestes característiques. El mateix David Carabén va dir ahir que el Minipop és un festival molt agradable per venir-hi en família i és la millor manera d’introduir els més joves a la música i preparar-los per gaudir-la en directe. Per altra banda, Miquel Àngel Landete, va assegurar que ha anat a festivals que tenen alguna oferta per “aparcar els nens” però la diferència del Minipop és que pares i fills puguin compartir l’experiència junts.

Foto: Rosa Rovira

Foto: Rosa Rovira

Un altre dels punts forts del festival són els tallers creatius, amb una oferta ampliada que ha tingut molt bona rebuda. A més, enguany s’estrenava la zona de dansa, amb tres propostes diferents de bollywood, swing i dansa en família. L’acollida ha estat tan satisfactòria que l’organització ja ha decidit que l’espai tindrà continuïtat la propera edició.

L’oferta de cinema i teatre, que es va sumar al Minipop l’any passat, ha tornat i s’ha consolidat. Divendres es va projectar “Wolf Children” amb la col·laboració del festival Nits de Cinema Oriental de Vic i avui diumenge la companyia Farrés Brothers ha interpretat l’espectacle de titelles Operació Avi.

Foto: Rosa Rovira

Foto: Rosa Rovira

Paral·lelament, la tercera edició de la Fira Minicrafts, ha enamorat a tothom al final de la Rambla Nova.

De cara al futur, la directora del festival explicat que el Minipop seguirà amb la mateixa filosofia, fabricat artesanalment per un equip de 80 persones, cuidant tots els detalls, sense pretensions de créixer en públic ni en nombre de dies. L’objectiu, ara, és oferir més hores d’activitats durant els tres dies del festival, de divendres fins diumenge, omplint el matí de dissabte i la tarda de diumenge.