Contes a domicili que no es paguen amb diners

L’Orchestra Fireluche i els seus joguets encetaran al tarda de dissabte del Minipop
24 maig, 2014
Un dilluns espectacular per The Free Fall Band
26 maig, 2014
Mostrar tot

Contes a domicili que no es paguen amb diners

entretres5Us imagineu que una de les millors conta-contes us ve a explicar una història a casa abans d’anar a dormir? En la intimitat de la vostra habitació, al llit, al sofà, a la biblioteca, entre les joguines, sobre dracs, follets, horts, avis, meduses, de tortugues…

I us imagineu que li heu de pagar en espècies? Que heu de trobar alguna manera original de compensar-li i agrair-li la visita i no podeu fer servir monedes ni bitllets? Tomàquets i carabassons de l’hort familiar, visites guiades, la reparació d’un electrodomèstic, una sessió de fisioteràpia… Segur que teniu un ofici o una habilitat que us pot ajudar!

Us ho imagineu? Doncs deixeu d’imaginar perquè això que us estem explicant no és un somni! És exactament el que proposa el col·lectiu Entret(r)es, format per Carme González, Imma Pujol i Rat Cebrián, tres narradores amb 20 anys d’experiència i de passió per contar contes.

entretres4Què us sembla? Esteu flipant tant com nosaltres? Voleu conèixer la història d’aquesta iniciativa tan fantàstica? Escolteu, escolteu…

Vet aquí que una vegada hi havia tres narradores amigues, amb els peus i el cor a Tarragona, que es trobaven de tant en tant per posar-se al dia dels projectes d’unes i altres i per fer safareig d’aquest món del “cuentu”. Volien promoure la literatura infantil, el gust per la lectura i el plaer d’escoltar històries.

entretres3I parlant, parlant, van decidir explicar contes als nens i nenes de la ciutat, i algunes rodalies, just abans d’anar a dormir. Van pensar que els portarien a domicili, com les pizzes, en un ambient relaxat, cuidat, i molt personal, i que junts descobririen nous mons i personatges. Sense grans parafernals, ni decorats ni vestits. Només amb la veu, les mans, els ulls i, potser, potser, alguna petita ajuda. No es tractava d’un espectacle, ni de muntar una festa de pijames, sinó d’assaborir una experiència única en família amb un públic d’un màxim de cinc persones.

I dit i fet, es van aliar amb el follet Poca-son i van començar a tombar per les cases i a xalar com a criatures amb famílies molt dolces, nens que esperaven impacients que sonés el timbre, ulls plens d’il·lusió, estones màgiques, vetllades extraordinàries, petits regals de la vida. 

entretres2I així va ser com en aquella ciutat tots els infants devoraven contes i la imaginació es menjava els llops, les caputxetes eren de tots els colors i els patufets creixien feliços i menjaven anissos. 

Només en el marc de casa vostra podreu entrar dins d’aquest conte meravellós que us acabem d’explicar.

Però si voleu gaudir d’aquest trio en un altre format, una mica menys domèstic, durant els propers dies teniu dues oportunitats per escoltar-lo en directe. El dilluns 2 de juny a les 17:30 hores les tindrem a l’espai Tecletes, al  nostre local del camí de la Cuixa. I el dissabte 7 de juny, a les 19:30 hores, la Rat, autora del conte Mini i Pop, serà a l’espai nadó del festival Minipop, al passeig de les Palmeres de Tarragona.