Els petits mecenes fan créixer la xarxa Minipop! T’hi apuntes?

Escampant el Minipop amb tallers creatius
25 Març, 2013
The Day Celebracions, la teva expressió
4 Abril, 2013
Mostrar tot

Els petits mecenes fan créixer la xarxa Minipop! T’hi apuntes?

Hola a tothom!

logo xarxa minipopSóc la Rut Fabra i l’any passat vaig participar com a Mumpreneur al festival Minipop amb Noona, artesania del nadó. Enguany m’han encarregat col·laborar activament amb el Minipop de forma molt diferent.

Em dedico a buscar mecenes que patrocinin el projecte cultural i artístic que suposa el Festival Minipop per la ciutat de Tarragona.

Que de què es tracta això del mecenatge? Segons la definició el mecenatge és “el patrocini financer d’artistes o científics, a fi de permetre’ls de desenvolupar la seva obra sense exigir en contrapartida crèdits monetaris immediats”. En els últims anys han sorgit iniciatives diverses de mecenatge i micromecenatge a través de la xarxa que han permès tirar endavant projectes d’artistes que no podien engegar per falta de fons econòmics. I això ens va inspirar perquè enguany ens trobàvem en una situació en la qual, més que mai, necessitàvem molta col·laboració i vam pensar que una manera era intentar subvencionar-nos a través d’un micromecenatge de petits espònsors que ens ajudessin a tirar endavant la tercera edició del festival.

Vam idear el que hem anomenat XARXA Minipop. Són el conjunt d’establiments, petits comerços, entitats, empreses diverses, de lleure, professionals de la salut, etc, als quals els hem ofert, a canvi del seu patrocini, una fórmula de publicitat directa.

xarxaminipopCom? Les nostres vies per difondre aquesta publicitat són a través de la página web www.minipop.cat, un compte de Twitter i una página de Facebook pròpia que s’actualitzen diàriament. Aquest any, a més, s’hi suma la creació d’un bloc que permet entrades més llargues i potencia encara més la visualització de la xarxa Minipop amb un mini reportatge dels nostres patrocinadors.

A totes aquestes aplicacions s’hi han de sumar les que té l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, Tecletes (www.tecletes.org) i les de  Turisme de Tarragona (www.tarragonaturisme.cat/en), que dóna suport al festival des de la vessant del turisme familiar. Tot això suposa una interacció amb més de 5.000 persones que reben les comunicacions que es van programant des de l’equip de comunicació del Minipop. Una xifra gens menyspreable per una promoció local.

Per tal que la publicitat i difusió sigui encara més directa i repercuteixi directament en l’establiment, la fórmula de promoció serà directa pels assistents al festival i es farà mitjançant la inserció d’un codi específic que cada entrada tindrà imprès i que permetrà descarregar un pdf amb la informació concreta de l’establiment i la promoció ofertada. D’aquesta manera motivem i provoquem que els assistents al festival coneguin i visitin els comerços i serveis adherits a la xarxa Minipop.

Sincerament estic molt contenta de la resposta que estic rebent. Malgrat la situació que pateixen moltes empreses, són molts els que coneixen el projecte del Minipop i de seguida em responen bolcant-se al patrocini. I els que no coneixien el Minipop m’han escoltat amb molta atenció i han sabut veure que el projecte val la pena. És bonic pensar que amb moltes petites gotes podem acabar fent una onada. Encara ets a temps de participar com a micromecenes a la Xarxa i ajudar-nos a tirar endavant el Festival. T’hi apuntes?

No trobes, doncs, que comprar l’entrada al festival serà una bona ganga enguany? A tu, minipoper/a, et suposarà uns beneficis directes en molts establiments que val molt la pena aprofitar.

logo xarxa minipopBusca aquest logotip que identifica els establiments col·laboradors i aprofita els avantatges que t’ofereix la xarxa Minipop amb la teva entrada al festival.